Presentació al Vendrell de la campanya Acollir és fer família

Aquest dimarts ha tingut lloc la presentació de la campanya Acollir és fer família al Vendrell. La iniciativa, promoguda per l’Insitut Català de l’Acolliment i l’Adopció (ICAA), té per objectiu informar de primera mà els interessats sobre aquesta mesura de protecció i, per tant, aconseguir més famílies d’acollida.

El director de l’ICAA, Josep Maria Forné, ha intervingut en l’acte, que també ha comptat amb diversos testimonis que han explicat la seva experiència al voltant de l’acolliment. És el cas, per exemple, del Francesc i la Patrícia, una família d’acollida que ha parlat sobre el moment en què l’infant acollit ha de marxar; i de la Laia i l’Aiara, dues germanes que van ser acollides i que han explicat com han afrontat aquesta situació.

A la vegueria del Penedès, hi ha actualment 64 infants acollits en 54 famílies acollidores i 6 infants en 6 famílies que participen en el programa de famílies col·laboradores de caps de setmana i vacances, amb dades del mes de setembre de 2023.