La Lucía i la Paulina, les protagonistes de la memòria 2022 de la Fundació Casa Sant Josep

La Xarxa Santa Tecla ha publicat la seva memòria anual corporativa, així com les de les diferents fundacions que hi formen part, entre elles la Fundació Casa Sant Josep. Enguany s’incorpora un apartat molt especial, Al costat de les persones, que inclou dues entrevistes per a cada fundació on es posa en valor el factor humà amb el testimoni de pacients, usuaris i professionals.

En la memòria 2022 de la Fundació Casa Sant Josep, les protagonistes d’aquesta secció són dos joves, la Lucía García i la Paulina Patrycja, per a les quals el 2022 va marcar un abans i un després a les seves vides, van assolir la majoria d’edat i ho han fet amb determinació i aplom.

La Lucía va ingressar al Centre d’Acolliments Familiars (CAF) de la fundació quan tenia 4 anys. La seva vida ha estat marcada per l’experiència al centre i per una història familiar complicada. Des de ben petita, la jove i les seves germanes van ser acollides per una de les monitores del centre amb la que avui continuen, juntament amb la parella i els fills biològics d’aquesta, als quals ja considera la seva família. Gràcies a la implicació i a l’esforç de la Lucía i al treball de les professionals que l’han acompanyat en tot moment, la Pepa Escoda i la Maria Rojo, ha arribat als 18 anys amb una maduresa inusual per a la seva edat, sabent què vol personalment i professionalment.

La Paulina va arribar a Tarragona de Polònia amb 12 anys. Al novembre del 2022, va complir els 18 anys i en arribar a la majoria d’edat va deixar el Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE) de la Casa Sant Josep i es va independitzar en un dels pisos tutelats de la fundació. Ara és ella la que decideix per si mateixa i s’organitza la seva vida. Però la Paulina no està sola, l’acompanya la Jéssica, una de les educadores del centre, amb la qual té un vincle molt estret, a qui li explica tot el que l’angoixa i el seu dia a dia. Avui la Paulina està centrada en els seus estudis i molt contenta amb aquesta nova etapa.

Si voleu conèixer la història de la Lucía i de la Paulina, podeu consultar la memòria 2022 de la Fundació Casa Sant Josep aquí