La Fundació Agbar col·labora amb els projectes de la Casa Sant Josep

La Fundació Agbar s’adhereix a la llista d’entitats que col·laboren amb els projectes de l’acció social de la Xarxa Santa Tecla Sanitària, Social i Docent. En aquest cas concret, Agbar ha decidit donar suport al projecte de pisos per a joves extutelats de la Fundació Casa Sant Josep per a la infància amb la firma d’un conveni de col·laboració a través del qual farà una donació econòmica de 15.000 euros. Aquests diners es destinaran a sufragar part del programa ‘Procés d’emancipació de joves tutelats i extutelats: els pas a la vida adulta’, amb el qual l’entitat social tarragonina dona suport a nois i noies en risc d’exclusió en edat de 16 a 21 anys.

 

D’esquerra a dreta: Roger Borrull, director de la Fundació Casa Sant Josep per a la Infància; Beatriz Beza, responsable de projectes de la Fundació Agbar; Joan Aregio, gerent de l’àrea social de la Xarxa Santa Tecla; Eduard Pallejà, director de la Fundació Agbar; i Gemma Marcos, directora dels Serveis d’Acolliments Familiars de la Fundació Casa Sant Josep. / Fotografia de Tomàs Varga.

 

Amb motiu d’aquesta col·laboració, aquesta setmana una delegació de la Fundació Agbar ha visitat les instal·lacions de la Casa Sant Josep a l’avinguda Estanislau Figueras de Tarragona. Durant la visita els responsables d’Agbar han pogut conèixer de primera mà els diferents serveis que ofereix la Casa Sant Josep en concert amb l’administració catalana en favor dels infants i joves en risc d’exclusió a les comarques de Tarragona. També han descobert els diferents espais del Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE) de la Casa Sant Josep de Tarragona, un dels més innovadors i funcionals que existeixen actualment a Catalunya. Eduard Pallejà ha recordat que aquesta col·laboració s’emmarca dintre del compromís de la Fundació Agbar en la promoció de l’equitat social i la millora de vida de les persones. «El conveni està dintre de la nostra línia d’acció social, des de la qual la Fundació Agbar té el compromís de treballar de manera conjunta amb entitats socials del territori per tal de millorar la situació de vulnerabilitat en què es troben moltes persones», ha explicat Eduard Pallejà, director de la Fundació Agbar.

«Aquest programa permet que els joves que finalitzin l’estada en un dels pisos i sol·liciten seguir amb l’acompanyament dels educadors i educadores rebin allò que anomenem seguiment en el medi», ha explicat Joan Aregio, gerent de l’àrea social de la Xarxa Santa Tecla de Tarragona. «Així, des de la distància i amb una perspectiva diferent, l’equip acompanya i assessora als nois i noies en els aspectes que requereixin», ha afegit.

L’ACOMPANYAMENT ALS JOVES CAP A LA VIDA ADULTA

El projecte social Pisos per a joves extutelats de la Casa Sant Josep té com a objectiu l’acompanyament dels nois i noies tutelats (de 16 a 18 anys) i extutelats (majors de 18) per tal d’assolir amb les màximes garanties d’èxit una autonomia personal en tots els àmbits. Per aconseguir-ho, l’entitat els ofereix la possibilitat d’acabar el seu procés maduratiu més enllà del CRAE amb estades en pisos, sempre amb el suport dels professionals de la institució, per tal d’ajudar-los a assolir uns nivells satisfactoris d’autonomia personal, social i laboral en el seu pas cap a la vida adulta. El programa, en marxa des de l’any 2004, es desenvolupa en pisos ubicats a Tarragona ciutat i l’aportació de la Fundació Agbar anirà destinada a sufragar part del cost del programa en el període de l’any 2019.