La Casa Sant Josep exposa a Pontevedra el seu model d’atenció familiar en el procés d’acollida

Imatge del moment de la intervenció dels tècnics de la Casa Sant Josep per a la Infància

 

Els dies 15 i 16 de setembre va tenir lloc a Pontevedra (Galícia) el «2º Congreso Galego de adopción: De expectativas e realidades», en el qual van participar Pau Cerdan Badia i Adela Anglès Aguadé, del Servei de Preadoptius i del Centre d’Acolliments familiars de la Fundació Casa Sant Josep, que van presentar la ponència «Nens que canvien de família mantenint les vinculacions: un punt de trobada entre les famílies acollidores i les famílies adoptives».

La intervenció dels dos responsables de l’entitat tarragonina, va servir per exposar el model  creat conjuntament entre els dos serveis per tal de realitzar una transició progressiva en el cas de nens que han viscut temporalment en famílies d’acollida d’urgència i diagnòstic i que han d’anar a viure a una família adoptiva. Es tracta d’infants molt petits, d’edats compreses entre els 0 i 3 anys, que han establert una vinculació sana i segura amb uns acollidors, els quals han de facilitar el canvi i la construcció d’una nova vinculació a la família adoptiva. Sota el paràmetre del bon tracte als infants i a les famílies, es va posar sobre la taula la necessitat d’acompanyar durant tot el procés cadascun dels protagonistes, a través de rituals que permetin la gestió de les diverses emocions que es generen.

El congrés va comptar amb la participació de professionals de Galícia i de la resta de l’Estat espanyol.