La Fundació Casa Sant Josep i els Mercats de Tarragona celebren el Dia Internacional de les Famílies

Avui, 15 de maig, se celebra el Dia Internacional de les Famílies, establert per l’Assemblea General de les Nacions Unides l’any 1994 amb l’objectiu de conscienciar la societat de les situacions en què es troben les famílies, dels nous reptes i de les dificultats a què s’enfronten, i també per promoure accions apropiades per millorar-ne el benestar.

Des de la Fundació Casa Sant Josep volem aprofitar aquesta commemoració per donar a conèixer entre la ciutadania el servei d’Acolliments Familiars en col·laboració amb els Mercats de Tarragona. En aquest sentit, s’han organitzat dues accions.

La primera és una intervenció artística dins del Mercat de Tarragona que consisteix a guarnir les dues pèrgoles de l’interior del mercat amb cases fetes de cartó, les quals simulen les llars que, en un futur, podrien acollir nens i nenes en situació de vulnerabilitat. Algunes d’aquestes cases de cartró també quedaran exposades al Mercat de Torreforta en les properes setmanes.

En segon lloc, s’ha programat una jornada lúdica, informativa i oberta a tota la ciutadania, que tindrà lloc la tarda del divendres 19 de maig a la plaça Corsini. Entre les activitats, adreçades als infants de la ciutat, s’organitzen dos tallers: el dels Jocs a Plaça, consistent en diversos jocs tradicionals de gran format del Mercat Central; i un taller de pintura, on nens i nenes podran pintar, utilitzant la seva imaginació, cinc grans cases de cartró. Finalment, a les 18:00 h, quan hagi sonat el carilló, tindrà lloc un contacontes sobre l’acolliment i la diversitat familiar de la mà de Cuentropia, una entitat que promou el foment de la lectura i l’educació social transformadora, i hi haurà instal·lat un “racó de les lectures”, pensat pel gaudi dels més menuts. Durant tota la jornada hi haurà una carpa informativa de la fundació, on els  tècnics explicaran, de primera mà, el Servei d’Acolliments Familiars amb la finalitat d’informar i resoldre els dubtes de tots els ciutadans que s’hi acostin.